Vánoční aktivita na dílničky

Vytváření rodinných tradic je základním kamenem vánočních oslav. Může jít o pečení vánočních cukroví, zdobení stromečku, nebo společné sledování oblíbených vánočních filmů. Tyto tradice poskytují pocit pohody a přinášejí radost každý rok.

Další z aktivit, která patří neodmyslitelně k Vánocům je společné tvoření vánočních dekorací či ozdob na stromeček. Tvoření je výborný způsob, jak strávit čas s rodinou. Děti se učí spolupracovat s dospělými a naopak, dospělí mohou lépe pochopit svět svých dětí. Při těchto aktivitách mohou děti popustit uzdu své fantazii a kreativitě.

Inspirace na vánoční tvoření

Pokud potřebuje inspiraci na vánoční tvoření, tak Vám nabízím tyto 3 rychlé aktivity (odkaz na stažení najdete pod článkem), které se skvěle hodí i na vánoční besídku či vánoční dílničky.

Vánoční  inkoustové ozdoby na stromeček 

Tato aktivit děti velmi baví, alespoň ty moje. Z PDF níže si vytisknete šablony a vystřihnete je. Celou ozdobu kromě horní části potřete pomocí štětce inkoustem a počkáte, až uschne. Poté pomocí zmizíku kreslíte na inkoust různé vánoční motivy, které Vás napadnou. V PDF najdete šablonu baňky, zvonečku a hvězdičky.

 

Vánoční  přáníčka 

Další aktivitou, kterou určitě využijete je tvorba vánočního přáníčka, které následně můžete poslat babičce, dědečkovi nebo milované tetě. Šablonu přáníčka si opět můžete vytisknout z PDF, které najdete níže. Následně do něj děti pomocí prstových barev kreslí přímo svými prstíky. Tato aktivita je tak vhodná i pro nejmenší.

Sněhové koule

Poslední aktivitou, kterou najdete v PDF Zdarma je tvorba sněhových koulí. Vytisknete si šablonu sněhové koule na bílý papír a následně překreslete na barevné. Dále zde najdete i šablony sněhuláky, stromečku či tučňáka. Jak si ozdobíte sněhovou kouli je jen na Vás. Já jsem použila lepidlo a třpitky u tučňáka, bílé kuličky a vločky z papíru a sněhuláka a bílé plastové podložky u stromečku.

 

 

Pokud se Vám mé aktivity líbí a rádi byste si stáhli šablony, tak prosím níže vyplňte formulář a následně ještě v e-mailu odklikněte, že souhlasíte se zasláním.

 

Děkuji a přeji krásnou zábavu s dětmi

 

Sylvie Polednová

OfflineMáma