Halloweenská výzdoba

Halloween se u nás slaví každý rok vždy 31. října. Mezi symboly Halloweenu patří dýně, pavouci, masky, duchové a čarodějnice. Vyzdobte si na tento den s dětmi svůj dům či pokoj a zažijte spolu příjemný pocit tajemna. Pojďte se společně podívat na inspiraci a k tomu několik extra tipů.

1. Strašidelné obličeje
Nejznámějším symbolem Halloweenu jsou dýně. Většinou se jedná o vydlabanou dýni, které vyřežete strašidelný obličej a vložíte dovnitř svíčku. Použít můžete klasickou nebo elektrickou.

# TIP: Zakupte si spolu s dýněmi i lihový fix a místo vyřezání obličeje jej nakreslete. Dýně sice nebudou svítit, ale déle vám vydrží.

2. Svíčky, kam se podíváš
Potemnělý pokoj osvětlený pouze mihotajícím se světlem dodá tu správnou strašidelnou a magickou atmosféru. Pouze pozor na nechtěné zapálení okolních věcí.

# TIP: Také samotným svíčkám můžete dám jejich strašidelné obličeje. Stačí je vystřihnout z černého papíru.

3. Duchové vracející se domů
Traduje se, že na Halloween se duše zemřelých vracejí domů. Ohně a lucerny z dýní jim měly svítit na cestu.

# TIP: Pro menší děti můžete vystřihnout duchy z fleecové látky, dokreslit jim veselé obličeje a zavěsit na pokroucenou větev.

5. Čarodějnice a jejich doprovod
Čarodějnice je dalším symbolem Halloweenu. Nechybí jí špičatý klobouk, magická hůlka či létající koště. Nejčastěji bývají čarodějnice v doprovodu netopýrů a černých koček.

# TIP: Každá správná čarodějnice umí čarovat. Vytvořte proto dětem čarodějnický koutek, kam dáte velký starý hrnec, kuchařku, ozdobenou dýni, svíčky a pár kořenek s bylinkami.

6. Pozor, ať se nezamotáš do sítě

Další typický symbol pro Halloween jsou pavouci a umělé pavučiny.

 

# TIP: Vyrobte si papírovou dekoraci, která vykouzlí úsměv na tvářích dětí. Stačí ji vytisknout, vystřihnout a nalepit na zeď nebo do oken.

Více na https://www.offlinemama.cz/haloween/